TG-DER
Tıbbi Görüntüleme Derneği
Vogue
GENEL BİLGİLER KONGRE MERKEZİ DÜZENLEME KURULU BİLİM KURULU BİLDİRİ BİLİMSEL PROGRAM KAYIT & KONAKLAMA ONLINE KAYIT İLETİŞİM

BİLDİRİ GÖNDERİMİ

Bildiri Yayını Hakkında

Kongrede sunulan tüm bildiriler orijinal, daha önce yayımlanmamış ve başka bir yerde yayımlanmak üzere değerlendirmeye alınmamış olmalıdır.

Hakem değerlendirme sürecinden geçen bildiriler, ISBN numaralı Kongre Bildiri Kitabı içerisinde yayımlanabilir.

Tam metin bildiriler, belirtilen formatta hazırlanarak konferans sonrası, ancak 30 Nisan 2025 tarihinden önce şu adrese gönderilmelidir:
bilimsel@tgder.com.tr

Yazarlar; aşağıda listelenen dergi veya dergilerde, kongre bilimsel değerlendirme kurulunun önerisi ile belirlenen derginin değerlendirme ve yayım şartları sağlanmak koşuluyla bildirilerin tam metinlerini yayınlama hakkı elde edebilir. Konuya ilişkin bilgi almak için kongre bilim kurulu ve kongre başkanı ile belirtilen mail adresinden iletişime geçilebilir.

Bildiriler, multidisipler alanları da kapsabilir ve TR Dizin ve Alan İndeksli olan aşağıdaki dergilerde yayımlanmak üzere değerlendirilebilir.

EJOSAT;
Index Copernicus, CiteFactor, International Innovative Journal Impact Factor, Eurasian Scientific Journal Index, SJIFactor, DRJI, Scientific Indexing Services ve Google Scholar gibi indekslerde taranmaktadır.

Oğuzhan Sosyal Bilimler Dergisi
Tr Dizin, Index Copernicus, Google Akademik, Directory of Research Journals Indexing, Cite Factor, Euro Pub, Journal Factor, Research Bib, Scientific Indexing Services, Asos Academic Journal Index, Paperity indekslerde taranmaktadır.

Bilim Kurulu, bildirilerin yayımlanmasıyla ilgili nihai seçme hakkına sahiptir.

Bildiri Özeti Gönderim Kuralları
Özetler Times New Roman yazı tipinde, 12 punto büyüklüğünde ve 1.5 satır aralığıyla hazırlanmalıdır.
Bildiri özeti (bildiri başlığı, yazar isimleri ve adresleri hariç) en az 350 kelime olmalı ve 1000 kelimeyi geçmemelidir.
Bildiri başlığı çalışma içeriğini tam olarak yansıtmalıdır.
Başlıkta bildiri yazarlarının adı-soyadı, çalıştığı kurum, şehir belirtilmelidir. Unvan belirtilmemelidir. İsim ve soy isimler ilk harfleri dışında küçük harfler ile yazılmalıdır.
Özet başlığının sadece ilk harfi büyük yazılmalıdır (kısaltmalar istisnadır).
Bildiriyi sunacak kişinin isminin altı çizilmelidir.
Bildiri özetleri yapısal formatta olmalı; “Giriş ve Amaç”, “Gereç ve Yöntem”, “Bulgular”, “Sonuç” ve “Kaynaklar” alt başlıklarını içermelidir.
Özette çalışmanın amacı ve kullanılan yöntemler kısaca belirtilmeli, bulgular yeterli sayısal ayrıntıyla birlikte özetlenmeli ve sunulan bulgular çerçevesinde sonuç açıklanmalıdır. Bildiri özetinde en az 3 en fazla 5 kaynak eklenmelidir.
Özet içinde kısaltma kullanılması halinde, kısaltma açık adın geçtiği ilk yerde parantez içinde belirtilmelidir.
Bildirileri sunacak kişilerin kongreye kayıt yaptırması gerekmektedir. Kayıt yaptıran kişiler en fazla iki bildiri sunabileceklerdir.
Power Point programında hazırlanan Sözlü sunumlar, tartışma dahil 10 dk süre ile sınırlıdır.

Kabul Yazısı
Bildiri değerlendirme sürecinin ardından kongre öncesinde kabul yazıları bildiriyi sunacak katılımcının kayıtlı e-mail adresine gönderilecektir.